DK Koco Racin Skopje http://www.dk-kocoracin.org.mk www.dk-kocoracin.org.mk en-us DK Koco Racin Skopje. All right reserved. Mon, 2 Oct 2023 9:38:34 +0100 240 Ligjëratë nga prof. Naser Miftari http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=933 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=933]]>Tue, 26 Sep 2023 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Festivali i gjashtë me poezi për fëmijë “Vargje 2023” http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=919 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=919]]>Më datë 23.06.2023 në Shtëpinë e kulturës me fillim në ora 18 u realizua festivali i gjashtë me poezi për fëmijë “Vargje 2023” e cila tradicionalisht mbahet çdo vitë, kurse gjatë këtij viti për të gjashtën herë realizohet si manifestim letrar e cila kontribon për zhvillimin e letërsisë dhe kulturës maqedonase për fëmijë, për të nxitur potencijalin e kreativitetit dhe krijimtarisë së poetëve të cilët krijojnë për fëmijë.  

. .]]>
Fri, 23 Jun 2023 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Premiera e gjashtë me radhë e titulluar "Koka e gjarpërit" të autorit Sabri Dauti http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=908 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=908]]> Më datë 05.06.2023 në qendrën kulturore për të rinj, salla "Frosina" u mbajt premiera e gjashtë me radhë e titulluar "Koka e gjarpërit" të autorit Sabri Dauti, botuar nga poeti Daut Dauti, e organizuar nga Shtëpia e kulturës "Koço Racin" me mbështetje finansiare nga Qyteti i Shkupit. Kjo dramë u shfaq në skenë para publikut shkupjan por edhe mysafir tjerë nga qytet tjera të RVM, nga Republika e Kosovës dhe Shqipërisë.

. .]]>
Mon, 5 Jun 2023 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Ekspozitë nga Biljana Bilbiloska “Fragmente” http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=923 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=923]]>Ekspozitë nga Biljana Bilbiloska “Fragmente” në Galerinë “Ko-Ra”-salla e vogël në IP Shtëpia e kulturës “Koço Racin”-Shkup  

. .]]>
Tue, 30 May 2023 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Еkspozita përfundimtare e anëtarëve të Studios së Artit “Ars Vivendi” http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=921 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=921]]>Më 30 maj 2023 në Galerinë “Ko-Ra” –salla e vogël u realizua ekspozita përfundimtare e anëtarëve të Studios së Artit “Ars Vivendi” e cila që nga viti 2005 në kontinuitet punon nën udhëheqjen e artistit të njohur të artit vizuel mr. Toni Shullajkovski. Në këtë ekspozitë vjetore u prezantuan gjashtëdhjetë vepra në disa teknika si akuarel, tempera, akril në pëlhurë dhe vizatime digjitale. 

. .]]>
Tue, 30 May 2023 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Dita e vllehëve http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=909 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=909]]>Më 23.05.2023 në IP Shtëpia e kulturës “Koço Racin”-Shkup me rastin e Ditës së Vllehëve 23 maj 2023 (e martë) në ora 18:00 dhe me rastin e shënimit të festës së madhe shtetërore “Shën Kirili dhe Metodi” 24.maj 2023 organizoi takim letrat me pjesëmarrje të disa autorëve nga komuniteti i vllehëve.

 

. .]]>
Tue, 23 May 2023 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Punëtori "Punime nga sërma" http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=910 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=910]]>Më datë 09.05.2023 në Shtëpinë e kulturës në sallën e vogël me fillim në ora 11:00 u realizua punëtoria “ Punime nga sërma”. Filigrani është një nga format artistike më të vjetra dhe më të bukura të krijiuara nga dora e njeriut. Kjo teknik përdoret me shekuj në Maqedoni. Por, në kohët e sodit është paraqitur edhe një form e re e shprehjes së artit të filigranit- paraqitja e formave të filigranit me penjë nga sërma.  

. .]]>
Tue, 9 May 2023 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Punëtori edukative http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=885 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=885Tue, 18 Apr 2023 05:58:56 +0200Kalendari i ngjarjeve Konkurs për Përmbledhje poetike 2023 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=838 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=838data/file/Aplikacion%20per%20proekte%202023%20Prijava%20za%20konkursot.docx 

. .]]>
Wed, 8 Feb 2023 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve
Konkurs për Përmbledhje poetike http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=819 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=819]]>Thu, 13 Oct 2022 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Projekte të miratuara nga lëmia e artit vizuel për vitin 2022. http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=794 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=794]]>Wed, 6 Apr 2022 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Projekte të miratuara nga lëmia e literaturës për vitin 2022. http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=792 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=792]]>Fri, 1 Apr 2022 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Thirrje publike per projekte dhe aktivitete nga lëmia e kulturës -2022 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=788 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=788Tue, 8 Mar 2022 00:00:00 +0200Ballina Aplikacion per proekte 2022 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=789 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=789Tue, 8 Mar 2022 00:00:00 +0200Ballina Programa e realizuar per vitin 2021 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=785 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=785Mon, 28 Feb 2022 00:00:00 +0200Ballina Thirrje publike 2020 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=657 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=657data/file/82477297_1267827790076162_8639159117690175488_n.jpg 

. .]]>
Mon, 20 Jan 2020 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Thirrje publike 2020 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=656 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=656data/file/82508542_517346068888547_4229179821638287360_n.jpg 

. .]]>
Mon, 20 Jan 2020 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Aplikacion për Thirrje publike 2020 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=653 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=653data/file/Aplikacion-p%C3%ABr-Thirrje-publike2020.docx 

. .]]>
Mon, 20 Jan 2020 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
65 Jubile http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=645 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=645]]>Fri, 29 Nov 2019 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Konkurs për përmbledhje poetike http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=637 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=637]]>Thu, 3 Oct 2019 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje Promovim http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=611 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=611]]>Fri, 29 Mar 2019 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Punëtori interaktive edukative “Si ta nxisim gjenialitetin tek të rinjtë” http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=608 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=608]]>Nga 21 shkurti filloi të realizohet pjesa e parë e projektit të IP Shtëpia e kulturës “Koço Racin”-Shkup e mbështetur nga Qyteti i Shkupit “Si ta nxisim gjenialitetit tek të rinjtë” i cili do të zgjasë deri më 5 qershor 2019.
Qëllimi i kësaj punëtorie është që të rinjtë të informohen, edukohen dhe të njoftohen me atë se çka paraqet motivimi, si të motivohen, si ta mësojnë me leht mësimin, si të bëjnë karier të suksesshme dhe para se gjithash si ti zgjidhin problemet nga jeta e përditshme. Poashtu do të flitet se si të nxisim gjenialitetin te të rinjtë e cila bazohet në 24 karakteristika që i kan gjenit.
Për këtë temë do të flas dr. Zharko Kostiq, folës motivimi. Në projekt do të kyçen sportist të suksesshëm, mjek, profesor, akademik, piktor dhe punëtor të kulturës.
Folësit tanë të parë ishin:
- Garo Tavitijan, muzicient i njohur i cili foli për ndikimin e dy karakteristikave të tij në karier (nxitje dhe guxim).
Sipas Garo Tavitijan jeta është ritëm. Që të keni sukses në jetë, duhet të jeni në ritmin tuaj. Mos u përshtatni në ritmin e të tjerëve.

- Dino Imeri, një prej pijanistëve më të talentuar botëror i cili na kënaqi edhe si folës, duke folur për karakteristikën e tretë dhe të katërt (përkushtim ndaj qëllimeve dhe njohurive) Dino nga përvoja e tij i porositi nxënësit e rinjë se pa marr parasysh se ku do të performojnë paramendojeni sikur jeni në salllën më të madhe të konferencave, në sallën më të njohur të koncerteve, stadion ose kudo qoft ju duhet të jepni maksimumin tuaj dhe suksesi nuk do të mungoj.

- Rebeka Jankovska-Risteski, këngëtare maqedone dhe kryetare e Shoqatës “Na jepni krah” poashtu është e njohur edhe për punën e saj humanitare. Rebeka me shembuj nga jeta e saj i njoftoi të rinjtë për 5,6, dhe 7 karakteristika të gjenive, kurse ato janë: sinqeriteti, optimizmi dhe aftësia për të arsyetuar.

 

- Eva Bogoevska, violiniste e talentuar dhe e suksesshme e cila ka marr pjesë dhe ka fituar në festivalet dhe garat më prestigjioze në bot. Ajo edhe pse ka vetëm 19 vjet, ka marr pjesë në festivalin prestigjioz Harnegi Holl I cili është ëndër për çdo muzicient klasik.
Eva u rekomandoi të rinjëve dhe atyre që ndëgjojnë të për të aritur sukses dhe plan profesional, përveç talentit duhet të keni edhe motiv, të motivoheni për punën tuaj e cila kërkon vetë-mohim dhe disciplin.
Pjesëmarrës në këtë punëtori janë nxënësit e SHF “Krume Kepeski” dhe pedagogia e tyre Magdalena Çorevska.
 

. .]]>
Thu, 21 Mar 2019 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Aktivitetet programore të IP Shtëpia e Kulturës “Koço Racin”-Shkup për vitin 2018 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=602 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=602Wed, 13 Mar 2019 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje Promovimi i librit "Shkrimet albane-pellazge dhe shqipe nëpër epokë dhe kohë" nga Abedin Krosi http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=600 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=600]]>Promovimi i librit "Shkrimet albane-pellazge she shqipe nëpër epokë dhe kohë" nga Abedin Krosi do të mbahet në hapësirat e Shtëpisë së kulturës "Koço Racin"-Shkup më 07.03.2019 në ora 17:00. 

. .]]>
Thu, 7 Mar 2019 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve
Aplikacion për projekt nga lëmia e artit vizuel, dizajn dhe arkitekturë 2019 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=593 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=593data/file/Aplikacion-p%C3%ABr-Thirrje-publike-Arti-vizuel-2019%20(1).docx 

. .]]>
Wed, 6 Feb 2019 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Thirrje publike nga lëmia e artit vizuel 2019 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=592 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=592data/file/Thirrje%20publike%20nga%20l%C3%ABmia%20e%20artit%20vizuel%202019.pdf 

. .]]>
Wed, 6 Feb 2019 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Thirrje publike nga lëmia e letërsisë 2019 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=591 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=591data/file/Thirrje%20publike%20nga%20l%C3%ABmia%20e%20let%C3%ABrsis%C3%AB%202019(2).pdf 

. .]]>
Wed, 6 Feb 2019 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Aplikacion për projekt nga lëmia e artit vizuel, dizajn dhe arkitekturë-2019 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=585 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=585data/file/Aplikacion-p%C3%ABr-Thirrje-publike-Arti-vizuel-2019%20(1).docx 

. .]]>
Wed, 6 Feb 2019 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve
Promovimi i librit „Fjala e shugët“ nga Jordan Jordanov http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=562 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=562]]>Tue, 11 Dec 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Ekspozitë "Jetë" http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=559 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=559]]>Thu, 29 Nov 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Ekspozita "Jetë" në Mallme, Suedi http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=565 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=565]]>Në qytetin Mallme të Suedisë, më 29.11.2018 me sukses u hap ekspozita “Jetë” nga grupi i artistëve multikulturor nga R. e Maqedonisë. Ekspozita është hapun në “Studioforbundet” para një publiku të madh e cila tregoi interes të veçantë për krijimtarinë e artistëve nga Maqedonia.
Në ekspozitën “Jetë” u shfaq grupi multikulturor me gjashtëdhjetë vepra të 53 artistëve të artit vizuel nga Maqedonia e cila për herë të parë u shfaq në Mallme, në Suedi në “Studioforbundet” në organizim të IP Shtëpia e kulturës “Koço Racin”-Shkup e mbështetur nga Qyteti i Shkupit dhe Qyteti Mallme. Me rastin e hapjes së ekspozitës në kuadër të bashkëpunimit mes dy vendeve iu dhurua vepra “Dera” fotografi me ngjyra nga Nulifer Sali,( fragment nga Xhamija e “Jahja Pashës” në Shkup, objekt kulturoro-historik nga fillimi i shekullit 16). Publiku i shumtë me vëmendje të veçantë i shikoi të gjitha veprat me të cilat ishte prezantuar ekspozita e titulluar “Jetë” nga gjashtëdhjetë artist nga Maqedonia, dhe ajo njëkohësisht ishte shtytje për inicimin e projekteve të reja.
 

. .]]>
Thu, 29 Nov 2018 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Manifestimi “ Me fjalë poetike stop dhunës ndaj femrave”. http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=575 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=575]]>Në IP Shtëpia e kulturës “Koço Racin”-Shkup me rastin e Ditës ndërkombëtare të luftës kundër dhunës ndaj grave më 25 nëntor u realizua Manifestimi “ Me fjalë poetike stop dhunës ndaj femrave”.
Manifestimi u organizua në bashkëpunim me Shoqatën e Kroatëve në Maqedoni, OGSH dhe Shtëpia e kulturës “Koço Racin”-Shkup.
Për dhunën ndaj gruas foli ambasadorja e R. së Kroacisë në R. e Maqedonisë Daniella Barishiq, Tomka Dillevska, Nena Smillevska dhe Jasmina Duriq Kaleovska.
Vargje të dedikuara për femrën lexuan: Lidija Luçko Jeremiq, Bllagojka Filipçeva, Ivana Velinovska Boceska dhe Valerio Tembelleski.

Performancë muzikore nga Julija Nellkovska-violinë.
 

. .]]>
Sun, 25 Nov 2018 00:00:00 +0200Lajme dhe Ngjarje
Manifestimi "Shkupi mes artit" http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=557 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=557]]>Tue, 13 Nov 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Ekspozitë "3" me fotografi nga Nulifer Sali http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=554 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=554]]>Tue, 6 Nov 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Promovimi i librit për fëmijë "Jam nga fëmijëria ime" nga Mustafa Spahiu http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=551 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=551]]>Promovim: 09.10.2018 e MËRKURË ORA 12:00 NË SHTËPINË E KULTURËS " KOÇO RACIN " SHKUP.
» Mustafa Spahiu & Ajten Qamili « 

. .]]>
Wed, 10 Oct 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve
Promovim i librit "Koha 12 pa 5" nga Sadri Jakupi http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=550 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=550]]>Fri, 5 Oct 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Konkurs http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=537 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=537]]>Wed, 26 Sep 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Ekspozitë e karikaturave e titulluar “Politika në skicë”e karikaturistit të njohur Bozhidar Pop-Antoski http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=536 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=536]]>Të nderuar me respekt të veçantë ju ftojmë të merrni pjesë në hapjen e ekspozitës me karikatura të titulluar “Politika në skicë” nga karikaturisti i njohur Bozhidar Pop-Antoski e cila do të hapet më 24.09.2018 (E hënë) në ora 19:00 në sallën e vogël të Galerisë “Ko-Ra” në IP Shtëpia e kulturës “Koço Racin”-Shkup.
Ekspozitën do ta hap prof. Zagorka Pop Antoska Andovska, kurse për opusin e tij do të flas edhe autori Bozhidar Pop-Antoski.
 

. .]]>
Mon, 24 Sep 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve
Shfaqje dramatike "Besa" nga Sami Frashëri http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=533 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=533]]>Tue, 3 Jul 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Ekspozitë "Ngjyrat e Çarshisë" nën udhëheqjen e mr. Shqipe Mehmeti http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=531 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=531]]>Tue, 5 Jun 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve Promovimi i librit "Në kopësht ka vetëm dashuri" nga Filip Dimkoski http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=529 http://www.dk-kocoracin.org.mk/content/?id=529]]>Tue, 5 Jun 2018 00:00:00 +0200Kalendari i ngjarjeve