,,Храната и здравјето''
Едукативната работилница ја проследија учениците од СУГС „Раде Јовчевски – Корчагин“, студентите од Факултетот за земјоделски науки и храна при УКИМ, како и други слушатели.
Предавањето беше посветено на витамините, со посебен акцент на липосолубилните витамини: во која храна се застапени, која е нивната функција во организмот, што се случува во состојби на хипо-/хипервитаминоза, како правилно да ги подготвиме намирниците без да го нарушиме нивниот нутритивен состав и како да се подобри имунитетот со помош на правилниот избор на прехранбени производи.
20.11.2020
Статијата е прочитана 7710 пати.
Вести и настани
Литературна вечер „Градиме мостови на културата“
27.11.2024 07:26:59
27.11.2024 07:26:59
Поетска вечер
27.11.2024 07:22:21
27.11.2024 07:22:21
Конкурс за поетска збирка
30.9.2024
30.9.2024
Thirrje publike
16.2.2024
16.2.2024
Thirrje publike
16.2.2024
16.2.2024
Јавен повик
16.2.2024
16.2.2024
Јавен повик
16.2.2024
16.2.2024
КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Saturday, November 30, 2024 |
ЈУ Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје
JP SHTËPIA E KULTURËS “KOCO RACIN” SHKUP
PI House of Culture "Koco Racin" Skopje